FISKARS- RECENZJA NOŻY



Ostatnio otrzymałam do testowania wielofunkcyjne noże fińskiej marki FISKARSktóre nadają się zarówno do siekania i krojenia warzyw po oddzielanie mięsa od kości. Warto również zaznaczyć, że noże FISKARS są szeroko reklamowane m.in. w programie Master Chef!




Kim jest FISKARS?
FISKARS jest już na rynku ponad 365 lat! Ludzie którzy stworzyli tą markę cały czas dokładają wszelkich starań, aby ich produkty spełniały oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ciągle dążą do doskonałości i myślę, że skutecznie im się to udaje.

Właśnie dlatego produkty fiskars charakteryzują się najwyższą jakością, innowacyjnością i funkcjonalnością.


Każdego dnia w kuchni wykonujemy przeróżne zadania: kroimy, siekamy, filetujemy. Każdą z tej czynności wiąże jedno narzędzie- nóż, który musi być dobrej jakości czyli trwały i solidny służący nam przez wiele lat. Bowiem w ciągu dnia z noża korzystamy niezliczoną ilość razy, a jakość tego sztućca przekłada się na efekt naszej pracy, co za tym idzie - od noża zależy, jak pokrojone nim produkty będą się prezentowały.
Dodatkowo jeśli nóż nie będzie ergonomiczny, używanie go będzie po prostu niewygodne i nieprzyjemne dla naszej dłoni. Co przy długotrwałym krojeniu może stać się dla nas bolesne, a gotowanie ma być przecież przyjemnością!


Co wyróżnia noże marki FISKARS?
-posiadają ergonomiczny kształt
-posiada bardzo ostre krawędzie tnące umożliwiające  precyzyjne i łatwe pokrojenie produktów 

-antypoślizgowa rękojeść Softouch® z osłoną na palce gwarantuje wygodny uchwyt, dzięki czemu nóż dobrze układa się i trzyma w dłoni








Jak oceniam produkt?
Noże testowałam przez kilka dobrych dni i mogę śmiało powiedzieć, że w 100% spełniły moje oczekiwania. Praca z tymi nożami w kuchni to prawdziwa przyjemność. Krojąć różne produkty czułam, jakby nóż robił to sam, krojenie było lekkie i płynne, nie trzeba nim piłować, i   dociskać go z dużą siłą. 
Dodatkowym atutem jest rewelacyjny antypoślizgowy rękojeść, dzięki któremu nóż nie ślizgał się podczas krojenia.


Ponoć nóż powinien być przedłużeniem dłoni kucharza, to prawda! 


Dlatego pamiętajcie, że naprawdę warto kupić nóż lepszej jakości, gdyż zagwarantuje to nam wygodę, łatwość i bezpieczeństwo codziennego przygotowywania posiłków.

Zapraszam na stronę producenta: (KLIK)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz