Nowoczesne zasady odżywiania. Przepisy mistrzów

Nowoczesne zasady odżywiania. Przepisy mistrzów, to rewelacyjna książka LeAnne Campbell, która została stworzona dla osób stosujących na codzień dietę roślinną i nie tylko. Autorka jest córką dr. T Colina Campbella, który znany jest z bestsellerowej książki Nowoczesne zasady odżywiania w której to autor zachęca czytelników do wyeliminowania z diety produktów pochodzenia zwierzęcego, a zastosowanie diety roślinnej dzięki której będziemy mogli cieszyć się zdrowszym i dłuższym życiem.




Nowoczesne zasady odżywiania. Przepisy mistrzów to zbiór 144 wspaniałych roślinnych przepisów wzbogaconych przepięknymi i zachęcającymi zdjęciami potraw. LeAnne poprosiła najpopularniejszych i najbardziej wpływowych szefów kuchni wegańskiej, aby podzielili się przepisami na swoje najlepsze dania zgodnie z regułami zawartmi w Nowoczesne zasady odżywiania. Kucharze pokazują, jakie proste i przyjemne może być stosowanie diety wegańskiej- nie ważne, czy stosujesz dietę roślinną od wielu lat, czy też dopiero zaczynasz bądź jesteś mięsożercą. Boweiem jestem przekonana, że znajdziesz tutaj wiele przydatnych przepisów na smaczne i zdrowe dania, które wzbogacą Twoją codzienną dietę. Wszystkie potrawy oparte są na bazie niskoprzetworzonej żywności roślinnej oraz nieskotłuszczowych i łatwodostępnych produktach. Dodatkowo wszystkie proponowane potrawy zawierają minimalną ilość cukru oraz soli.


W książce znajdziesz przepisy na:
-chleby i babeczki
-dania śniadaniowe
-przystawki i sałatki
-zupy i gulasze
-burgery, kanapki i tacos
-dania główne
-przekąski
-desery




Wspaniały przepis na chlebek kukurydziany stworzony z pełnoziarnistej mąki pszennej, mąki kukurydzianej oraz mleka migdałowego. Co najważniejsze - bez dodatku białego cukru i przetworzonej mąki. Słodyczy nadanaje mus jabłkowy oraz syrop daktylowy. Barzmi zachęcająco, prawda? ;)




Kanapka z pieczarkami portobello w sosie barbecue - oczywiście bez dodatku mięsa, bo kto powiedział, że dania bez mięsne muszą być nudne i niedobre?
Wygląda wyśmienicie i zapewne jest przepyszna! :)





Lody jagodowe na patyku- nie wiem, jak Ty, ale na ja pewno je zrobię! Są łatwe i przyjemne w przyrządzeniu. Sporządzone z mleka kokosowego, jagód, syropu klonowego z dodatkiem soku z cytryny. Pycha! Wystarczy wszystko zmiksować, przelać do formy, włożyć patyczki i wstawić do zamrażalnika i gotowe :).


Jak widać proponowane potrawy są łatwe, pyszne i zdrowe. Nowoczesne zasadny odżywiania. Przepisy mistrzów, to idealną propozycją dla osób, które cenią dobry smak, różnorodność w kuchni i dbają o swoje zdrowie.



Polecam, Dietetyk Agnieszka Nitsu

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz