piątek, 19 sierpnia 2016

Sałatka z pieczonym burakiem, brzoskwinią i soczewicą





Składniki (na 1 porcję)
- 2 łyżki soczewicy
-garść mieszanki sałat
-pół świeżego buraka
-1/3 świeżej brzoskwini
-1 łyżeczka oleju z wiesiołka
(u mnie od SemCo)
-łyżeczka dowolnych nasion
-1 ogórek gruntowy
-kawałek cebuli
-sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

-soczewicę gotujemy do miękkości i studzimy
-warzywa i owoce dokładnie myjemy
-buraka obieramy ze skórki, kroimy na cienkie plasterki i pieczemy 20 min w temp. 180C
-wszystkie składniki układamy na talerzu, posypujemy nasionami, przyprawiamy i polewamy olejem

Smacznego i na zdrowie!

1 komentarz :

  1. Pieczonego buraka to byśmy mogły jeść nawet solo :D
    Sałatka extra :D

    OdpowiedzUsuń